Säännöt

Crescent Solitaire

Crescent Solitaire tunnetaan myös nimellä kiinalainen pasianssi, jota pelataan kahdella tavallisella täyskannella. 8 korttia - ässät ja kuninkaat - on asetettu kahteen riviin pelikentän keskelle. Loput kortit jaetaan satunnaisesti 16 kasaan, jotka on järjestetty keskipinon ympärille puolikuun muotoiseen kaareen. Siksi pasianssi ja sai sen alkuperäisen nimen.  

Säännöt

Pelin tavoitteena on siirtää kaikki kortit paaluista keskisoluihin. Kortit lisätään kuninkaille laskevassa järjestyksessä ja ässissä nousevassa järjestyksessä. Tämän seurauksena keskirivien on vaihdettava paikkansa.

Voit laittaa samanpituisen kortin suurempaa arvoa tai pienemmän arvon yksikköä kohti. Et voi laittaa korttia tyhjään soluun. Vain yhtä korttia kerrallaan voidaan siirtää.

Paalun yläkortit voidaan siirtää paitsi keskelle myös muihin paaluihin. Tällöin järjestystä voidaan muuttaa mihin tahansa suuntaan, mutta vain yhdellä paikalla. Eli kymmeneen voit laittaa vain 9 tai Jack. Tällöin korttien pinnan on vastattava toisiaan. Kortit eivät siirry keskelle automaattisesti. Sinun on seurattava vapautettuja kortteja ja pinottava ne itse.

Menestys tässä pelissä riippuu pelaajan taidoista, huomiosta ja kyvystä ajatella liikkeitä. Muisti on myös tärkeä. Joskus on tarpeen rakentaa monimutkaisia ​​yhdistelmiä korttien avaamisesta ja sulkemisesta paaluihin päästäksesi pohjaan. On tärkeää muistaa aina, mihin kortti laitetaan pelin jatkamiseksi.

Käy läpi kaikki pasianssin vaihtoehdot ja sekoita kortit vasta sitten. Jos sinulla on kaksi samanlaista korttia etkä voi päättää kumpaakin siirrät, nosta sitten kukin niistä ja katso, mikä vaihtoehto on sinulle hyödyllisin.

Älä yritä pinota liian monta korttia yhteen kasaan puolikuussa, etenkin vuorottelevat ryhmät nousevassa ja laskevassa järjestyksessä. Sinun on vaikea lajitella niitä, koska niitä ei siirretä ryhmissä, vaan vain yksi kerrallaan.