Säännöt

Vapaakenttä pasianssi

Vapaakenttä pasianssi pääominaisuus, joka erottaa sen useimmista muista pasianssipeleistä, on se, että kaikki kortit ovat alun perin avoimia pelaajalle, ja hänellä on täydellinen kuva pelikentästä. Tämän vuoksi onnen vaikutus pelin lopputulokseen vähenee.  

Säännöt

Tasosta riippumatta pelin alussa kaikki kortit on asetettu kahdeksaan suunnilleen yhtä suureen sarakkeeseen. Ylärivi on varattu: oikea puolisko kerätyille sekvensseille Ässästä Kingiin ("kotisolu"), vasen korttien alla väliaikaisesti poistettu pelikentältä ("vapaat solut").

Kortteja voidaan siirtää sarakkeissa, korreloivat alenevan ikän mukaan ja vuorotellen puvut. Häiritsevät kortit voidaan siirtää tyhjiin soluihin. Pelin tavoitteena on siirtää kaikki kortit "kotisoluun".

Suurin vaikeus on, että et aina voi siirtää kortteja. Voit siirtää niin monta korttia kuin on tyhjiä soluja, mukaan lukien ilmaiset ja pelikentällä vapaat (mutta vähintään yksi). Jos kaikki solut eivät ole tyhjiä, voit siirtää yhden kortin, jos 3 tyhjää solua on vapaita, enintään 4 korttia.

Jokainen tyhjä solu on vain yksi kortti, toisin kuin pelikentän tyhjät solut, eikä "kotisolukortteja" voida lisätä niihin vanhuuden mukaan.

Kaikki kortit ovat aluksi auki. On järkevää tutkia heitä etukäteen suunnitelman laatimiseksi. Yritä ajatella muutama siirto eteenpäin. Ensinnäkin, sinun pitäisi siirtää ässät "kotisoluun". Käytä tyhjiä soluja viisaasti. Älä siirrä kortteja sinne. Näitä kortteja ei ole helppo poistaa. Kuninkaat ja muut korkeat kortit voidaan palauttaa pelikentälle vasta, kun solut ovat vapaat. On tärkeää tyhjentää ainakin yksi sarake mahdollisimman nopeasti. Älä aina tee ilmeisiä liikkeitä. Korkeita kortteja ei tarvitse poistaa välittömästi "kotisolusta", jotta muiden pukujen alempia kortteja voidaan siirtää.