Säännöt

Pyramidi Pasianssi

Pyramidi Pasianssi on yksi jännittävimmistä pasianssikorttipeleistä. Pelin tavoitteena on päästä eroon kaikista pyramidin korteista.  

Säännöt

Pelikortti koostuu 52 kortista, jotka sijaitsevat pelikentällä pyramidin muodossa. Pyramidi koostuu 28 kortista, 7 rivissä. Alimmalla rivillä on 7 korttia, ylempi yksi. He kaikki asettivat kuvapuoli ylöspäin. Jokainen kortti on osittain peitetty kahdella seuraavalla rivillä olevalla kortilla.

Voit jakaa alareunassa olevat kortit vain kerran.

Vaikka sattuman alkuperäinen vaikutus on epäilemättä, pelaajalle annetaan merkittävä rooli. Pelikentän arvot ovat tiedossa heti kaupan jälkeen, jolloin voit tehdä tietoisen valinnan vaihtoehtoisten liikkeiden läsnä ollessa tai laskea tappion todennäköisyyden.

Vaikeus on siinä, että voit poistaa kentältä vain korttiparin, jonka nimellisarvo on 13.

Arvot ovat seuraavat: Ässä - 1, Kuningas - 13, Kuningatar - 12, Jack - 11, kortit, joissa on numeroita, ovat yhtä arvokkaita. King voidaan poistaa yksin, koska se on 13.

Näin ollen on helppo laskea, että seuraavat parit voidaan muodostaa: Kaksi + Jack; Kolme + kymmenen; Neljä + yhdeksän; Viisi + kahdeksan; Kuusi + Seitsemän; Kuningatar + ässä.

Koska pukuja ei oteta huomioon, pelaajan tehtävä yksinkertaistuu huomattavasti. Vaikka paljon riippuu tietyn korttiyhdistelmän onnistumisesta pelissä, mutta myös tällainen nopea hauska auttaa parantamaan henkistä toimintaa.

Jos vapaita liikkeitä ei ole, voit käyttää pelikentän nurkassa olevaa kannetta. Peli päättyy, kun kaikki kortit on poistettu kokonaan pyramidista tai jos käytettävissä ei ole liikkeitä.